VRIJEME JE ZA PROMJENE: Četiri moderne jesenje nijanse kose

Ukoliko vam je dosadila trenutna boja kose i ako ste spremne da je mijenjate, isprobajte neku od sljedeće četiri moderne jesenje nijanse.

  • Žena

  • 09. Sep. 2024  

  • 0

Ukoliko vam je dosadila trenutna boja kose i ako ste spremne da je mijenjate, isprobajte neku od sljedeće četiri moderne jesenje nijanse.

Plava gljiva

alt
Ova nijansa odražava pepeljastu nijansu gljive. Ona nije plava u tradicionalnom smislu; plava gljiva boja je koja čini savršenu prelaznu nijansu. Ona je upravo na spektru između svijetlo smeđe i tamno smeđe ili pepeljastija nijansa plave.

 

S obzirom na to da se ne može ubrojati u bilo koju od pomenute dvije kategorije, idealna je za plavuše koje žele malo tamniju boju kose, ali i za brinete koje žele da budu malo svjetlije.

Sombre

alt
Nježnija i manje intenzivna varijanta ombrea, sombre je mnogo suptiliji te pruža prirodniji izgled. Vrhovi su svjetliji sa suptilnim nagovještajima tamnije nijanse.

 

Pored toga, sombre se veoma lako održava, izgleda veoma glamurozno, a osim što promoviše prirodni izgled kose, odlično se slaže i sa gotovo svakim tenom.

Hladna kafa

alt
Topli, nježni tonovi smeđe sa nagovještajem kakaoa i karamele jedan su od trendova koji su u prvom planu tokom jesenje sezone, a nabolje od svega je to što odlično pristaju skoro svakom tenu.

 

Zapravo, ova nijansa se može opisati i kao mješavina multidimenzionalnih smeđih tonova koji su ukombinovani sa suptilnom crvenkastom toplinom koja stvara efekat raskošnog i bogatog mahagonija.

Prepečeni kokos

alt
Idealna je za sve smeđokose dame, kojima je kosa posvijetlila tokom ljetne sezone, a koje bi željele da dobiju boju koja je svjetlija, ali ne u potpunosti plava. Ukoliko ste brineta, ova boja će vam odlično stajati.

S obzirom na to da vam je korijen kose već taman, boja prepečenog kokosa jednostavan je način, veoma lagan za održavanje, da vašoj kosi dodate bogat, dimenzionalni efekat pomoću svijetlih tonova.

(minimagazin.info)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...