PREMINUO U SUBOTU: Poznato kada će biti sahranjen akademik Slavo Kukić

Posjećamo, doktor socioloških nauka i profesor Slavo Kukić preminuo je u subotu, 7. septembra 2024. godine.

  • Vijesti

  • 09. Sep. 2024  

  • 2

Posljednji ispraćaj akademika Slave Kukića će se obaviti u srijedu, 11. septembra 2024. godine u 16 sati na groblju Vinjani, objavili su iz Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine.

Sućut članovima porodice bit će upriličena od 15 sati.

Posjećamo, doktor socioloških nauka i profesor Slavo Kukić preminuo je u subotu, 7. septembra 2024. godine.

Kukić je bio autor 18 knjiga - sedam udžbenika za srednje škole i fakultete, te 11 studija posvećenih analizi bh. društva i države. Autor je više od 100 naučnih radova. 

Radni vijek započeo je 1977. godine kao stručni suradnik u SO-e Posušje, potom kao rukovoditelj Marksističkog centra, a od 1980 godine je u obrazovanju – srednjem, a potom visokom. U Srednjoškolskom centru u Posušju je radio kao profesor, a zatim i kao direktor.

O terminu komemoracije javnost će biti naknadno obaviještena.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...