DRAMA U TUZLI: Prolaznik izvrijeđao ministra Konakovića, nazvao ga "izdajnikom" i "dilerom"

Lice iz obezbjeđenja ministra Konakovića prijavilo je službenicima Policijske stanice Centar PU Tuzla nepoznatu mušku osobu.

  • Vijesti

  • 09. Sep. 2024  09. Sep. 2024

  • 18

Lider Naroda i pravde i ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković u centru Tuzle brutalno je izvrijeđan od muške osobe protiv koje će se pokrenuti prekršajni postupak pred nadležnim sudom.

Lice iz obezbjeđenja ministra Konakovića prijavilo je službenicima Policijske stanice Centar PU Tuzla nepoznatu mušku osobu, a nakon toga je sačinjena službena zabilješka.

Djelo se kvalifikuje kao narušavanje javnog reda i mira zbog naročito drskog ponašanja. Dalje ingerencije su u rukama nadležnog suda.

Kako stoji u izvještaju, jučer (8. augusta) prijavljeno je lice J.M. (1978) u Tuzli, gdje je i nastanjen, da je oko 18 sati i 30 minuta iz kafea "Boem", pored kojeg se kretalo obezbjeđenje sa ministrom Konakovićem, obratio sljedećim riječima: "Lopove jedan, narko dileru, izdajniće, hoćeš da se pobijemo u parku ti i ja, j.... ti ženu".

Tom prilikom ovu osobu je legitimisalo obezbjeđenje ministra Konakovića.

Službenici policije će u narednom periodu raditi na pronalasku lica J.M., te protiv njega nadležnom sudu podnijeti zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka po članu 3. stav 1 tačke 3, Zakona o JRiM TK-a.

alt

Komentari - Ukupno 18

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...