DA NE POKVARITE UTISAK: Kako pravilno kombinirati gležnjače za fantastičan izgled

Kao što im i samo ime sugeriše, one sežu tik iznad ili ispod gležnjeva ili se mogu završavati na samom gležnju.

  • Žena

  • 10. Sep. 2024  

  • 0

Zbog svoje svestranosti i jednostavnog dizajna, gležnjerice su definitivno jedna od najpopularnijih vrsta obuće. Kao što im i samo ime sugeriše, one sežu tik iznad ili ispod gležnjeva ili se mogu završavati na samom gležnju. Ipak, kako ne biste pokvarile cjelokupni utisak, potrebno je znati i s čim ih je najbolje kombinovati.

Crne gležnjerice i crna jakna

alt
Kombinacija crnih gležnjerica sa svjetlijom haljinom ili suknjom može izgledati čak i pomalo nezgrapno, ali ukoliko dodate crnu kožnu jaknu ili blejzer, uspjećete napraviti savršenu ravnotežu.

Ne nosite ih sa širom, dužom suknjom

alt
Proporcija koju stvaraju gležnjerice i široka suknja nije nimalo privlačna: gležnjerice najbolje izgledaju uz uske hlače, helanke ili kraće modele suknji – na taj način stvaraju iluziju dužih nogu.

Crne hulahopke

alt
Jedan od najboljih načina da nosite gležnjerice jeste da ih kombinujete sa crnim hulahopkama (i tamnijim donjim dijelom, bilo da je u pitanju suknja olovka kroja ili haljina). Kombinacija laska skoro svim figurama te zbog toga i jeste jedna od najboljih.

One nisu za svečane prilike

alt
Iako kombinacija gležnjerica i večernje haljine može izgledati cool i trendi, nezgrapne gležnjerice nikada neće moći zamijeniti klasične štikle ili sandale sa kaiševima u prilikama koje zahtijevaju elegantno izdanje.

Mogu i na “golu” nogu

alt
Čak iako vam noge nisu osunčane, veoma teško je “pobijediti” kombinaciju gležnjerica i “gole” noge. Ipak, preporučujemo da nosite zatvorene gležnjerice i čarape koje neće viriti iz njih, posebno ako ih kombinujete sa mini suknjom ili mini haljinom.

Ubacite uske hlače u gležnjerice

alt
Slobodno ubacite uske hlače ili farmerice u gležnjerice – na taj način ćete postići veoma moderan i uglađen stajling.

Visoke gležnjerice i duža suknja

alt
Uopšteno, što je gležnjerica viša to bi suknja ili haljina trebalo da bude kraća. Nošenje suknje do koljena u kombinaciji sa visokim gležnjericama (one koje prelaze visinu vašeg gležnja) vizuelno skraćuje nogu te možete izgledati niže nego što to jeste.

Gležnjerice i čarape

alt
Nošenje gležnjerica sa čarapama praktična je ideja (pamučne čarape su manje “klizave” od hulahopki te se stopala manje znoje nego da ne nosite čarape uopšte). Ipak, to se preporučuje da radite kada nosite ležerniju garderobu.

Niske gležnjerice

alt
Nosite ih u kombinaciji sa haljinama kako biste stvorile iluziju dužih nogu.

(minimagazin.info)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...