TURSKI STRUČNJAK NAKON PREUZIMANJA VELEŽA: "Želimo uraditi lijepe stvari u klubu"

S Buzom u redove mostarskog kluba dolaze i njegovi pomoćnici, odnosno dva pomoćna trenera, kondicioni trener kao i stručnjak za video analizu.

  • Sport

  • 10. Sep. 2024  10. Sep. 2024

  • 0

Irfan Buz, koji je imenovan za trenera Veleža iz Mostara, izjavio je da želi svojim radom doprinijeti razvoju bosanskohercegovačkog fudbala.

Iskusni trener, koji je trenirao mnoge timove u turskim ligama, rekao je za agenciju Anadoliju da fudbalski klub Velež iz Mostara ima veoma bogatu historiju.

Istakao je da sa cijelim svojim timom ide u Mostar i da su sretno zbog saradnje s bh. klubom.

"Mostar je jako lijep grad. Obradovala nas je ova ponuda. Imali smo veoma dobre i prijatne razgovore s predsjednikom kluba i željeli su da preuzmemo dužnost u klubu. Idemo tamo s cijelim štabom", rekao je 57-godišnji trener.

Naglasio je da svojim radom žele doprinijeti daljem razvoju bosanskohercegovačkog fudbala.

"Razgovarali smo o tome da li bismo prihvatili ako nam dođe ponuda u vidu nekog projekta iz Evrope. Turski treneri ne dobijaju mnogo ponuda iz Evrope. Lijepo je dobiti ovakve ponude u momentima dok se bh. fudbal dodatno razvija. I mi želimo dati naš doprinos i uraditi lijepe stvari u klubu", rekao je.

Istakao je da Velež iz Mostara ima cilj da u budućnosti osvoji prvenstvo.

"Sagledat ćemo cijelu situaciju. Ako uspijemo da ostvarimo transfere, želimo iskoristiti priliku da dodatno razvijamo klub i da budemo među prva tri kluba. Znam da je ovo klub s bogatom tradicijom. Imaju vrlo lijep stadion i strastvene navijače. Ovo je sigurno odličan klub za nas", kazao je Buz.

Fudbalski klub Velež iz Mostara objavio je da je potpisao ugovor s turskim trenerom te da će ovaj fudbalski stručnjak u narednom periodu obnašati funkciju šefa stručnog štaba "rođenih".

S Buzom u redove mostarskog kluba dolaze i njegovi pomoćnici, odnosno dva pomoćna trenera, kondicioni trener kao i stručnjak za video analizu.

Tokom karijere trenirao je mnoge klubove, uključujući Barisspor Hackenberg, Bursaspor, Genclerbirligi, Yeni Malatyaspor, Samsunspor, Kasimpasa i Sanliurfaspor.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...