BARBAREZ IZNENADIO SVE: "Tako će biti dok ovdje sjedim, očekujte nova iznenađenja..."

-Dosta smo pričali ova tri dana, jedva sam dočekao ovu utakmicu da ispravimo neke stvari, kazao je Barbarez.

  • Sport

  • 11. Sep. 2024  

  • 0

Nakon utakmice u Budimpešti održana je zvanična press konferencija na kojoj se medijima obratio selektor bh. reprezentacije, Sergej Barbarez.

"Utakmica koja je imala drugi karakter, druge vrijednosti su bile u prvom planu. Tranzicija je bila važna, naše pomjeranje srednjeg reda, momci su prvih sat vremena odradili divovski posao, dosta istrčali i igrači koji su ušli su nastavili, tako da su njih šestorica odradili posao za trojicu.

Nisam zadovoljan tehničkim stvarima, sa dva pasa smo mogli doći u opasnu zonu. Bilo je nekih situacija, polukontri, šuteva, treba malo hrabrosti, ali i to će doći, idemo stepenicu po stepenicu. Zadnji red je odigrao vrlo dobru utakmicu, iako su dvojica štopera imali žute kartone u prvom poluvremenu.

Išli smo da pobijedimo to mogu sigurno reći, ne govorim to prije, imamo tu taktičkih stvari. Tražimo se još u veznom redu, vodit ćemo računa o igračima koliko igraju, kad igraju, preuzeo sam odgovornost sa Benjamina i Armina, to su momci koji zaslužuju našu pažnju. Vodit ćemo računa u kakvoj su formi.

Gledamo da uđemo utakmicu u pozitivno to nije bio slučaj protiv Nizozemske, danas je bila ideja sigurno pa iz nekog drugog plana. Bilo je dobrih stvari, ali ne do kraja.

Bio bih loš trener kada bih razmišljao da igramo o nuli. Kada sam uveo malog Esmira bila je ideja da on pokuša nekom lucidnošću nešto uraditi. Rekao mi je da nije nikad postigao gol glavom, rekao sam mu da ćemo to trenirati, moramo ga čuvati, nema ništa prebrzo.

Budite sigurni da ću svoju ideju braniti dok god sjedim ovdje. Stalno mijenjanje golmana nije dobro, iako mi imamo Kenana koji je isto kvalitetan ja ih gledam 50-50, tu nemam nikakvih problema. Sada smo se odlučili za Nikolu i idemo do kraja. Dosta smo pričali ova tri dana, jedva sam dočekao ovu utakmicu da ispravimo neke stvari, kazao je Barbarez.

 

"Opet dolazimo gdje smo i šta smijemo. Ja bih sutra odigrao da imam dva dobra krila pored Esmira, koji lagano ulazi u ono što treba i to očekujemo. Radit ćemo na to, imamo nekih ideja, razgovora, možda se nešto i pojavi u budućnosti, spremite se za još neka iznenađenja."

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...