KLJUČ MODNOG USPJEHA: Trendovi obuće koji će osvojiti gradske ulice ove jeseni

Iako ljeto još uvijek traje, modni svijet već gleda ka jesenjem periodu. Obuća za jesen 2024. najavljuje se kao centralni dio autfita, spremna da diktira stil i atmosferu cjelokupnog izgleda

  • Žena

  • 11. Sep. 2024  

  • 0

Dizajneri su pokazali inovativnost kombinujući klasične elemente sa savremenim detaljima, stvarajući jedinstvene i upečatljive modele. Bilo da planirate posebnu kombinaciju ili outfit za svaki dan, savršen par jesenje obuće bit će ključ modnog uspjeha u nadolazećoj sezoni.

Papuče sa potpeticom

Elegantne i sofisticirane, papuče sa potpeticom su hit ove jeseni. Ova višenamjenska obuća balansira između udobnosti i stila, čineći prelaz iz kancelarije na večernji izlazak jednostavnim.

Izaberite modele u zemljanim tonovima ili sa zanimljivim teksturama poput zmijske kože, ili u šarenim bojama za dodatnu dozu luksuza. Papuče sa potpeticom se lako kombinuju sa suknjama srednje dužine, širokim pantalonama ili oversized košuljama za opušteniji izgled.

Baletanke sa trakicama

Vraćamo se klasici, ali sa modernim obrtom. Baletanke sa trakicama donose notu ženstvenosti i gracioznosti svakom autfitu, a ove jeseni birajte modele sa tankim, ukrštenim trakicama koje se obmotavaju oko nožnog zgloba, stvarajući elegantnu siluetu.

obućafoto: Pinterest

Savršene su za kombinovanje sa lepršavim haljinama ili farmerkama. Eksperimentišite sa bojama – od klasične crne do pastelnih nijansi koje će unijeti svježinu u vaš jesenji garderober.

Retro patike

Nostalgija je u modi, a retro patike su dokaz toga. Inspirisane dizajnom iz sedamdesetih i osamdesetih, ove patike donose zanimljiv kontrast savremenim autfitima. Birajte modele sa debelim đonom, živopisnim kombinacijama boja i vintage logotipima.

Retro patike su idealne za casual izgled – uparite ih sa oversized blejzerom i biciklistickim šortsem za moderan street style look ili sa džemperom i mini-suknjom za duh jeseni.

Moto-čizme

Za one koji žele da unesu dozu buntovništva u svoj stil, moto-čizme su idealan izbor. Robustne i odvažne, dodaju edge efekat svakom autfitu. Ove sezone, fokus je na detaljima – birajte modele sa interesantnim kopčama, nitnama ili kontrastnim šavovima.

obućafoto: Pinterest

Moto-čizme funkcionišu u kombinaciji sa nježnijim komadima poput svilenih haljina ili plisiranih suknji, stvarajući zanimljiv kontrast između grubog i delikatnog.

Luksuzne mokasine

Mokasine doživljavaju renesansu ove jeseni. Moderne interpretacije ovog klasičnog modela uključuju bold platforme, metalne detalje i zanimljive teksture poput velura ili lakirane kože.

obućafoto: Pinterest

Luksuzne mokasine su savršene za poslovne kombinacije, ali se lako transformišu za večernji izgled kada se upare sa haljinom ili kožnim pantalonama. Birajte tamnije nijanse poput bordo ili zelene za jesenji “štimung”.

Čizme preko koljena

Ovo je osnovni komad za jesen 2024. Dramatične čizme dodaju dozu glamura svakom autfitu. Eksperimentišite sa različitim materijalima – od meke kože do tkanina koje prianjaju uz nogu.

Uparite ih sa suknjom i oversized džemperom za casual chic look ili sa kratkom haljinom za večernji izlazak. Za hrabrije, probajte monohromatski izgled sa čizmama u istoj boji kao i ostatak kombinacije.

Krznena obuća

Za one hladnije jesenje dane, krznena obuća donosi toplinu i luksuz. Od papuča obloženih vještačkim krznom do čizama sa krznom na spoljašnjosti, ovi modeli su podjednako udobni koliko i stilski upečatljivi. Birajte zemljane tonove poput bež ili smeđe za vanvremenski izgled ili se odlučite za živopisnije boje ako želite da budete u centru pažnje.

Krznena obuća se uklapa uz casual autfite sa džinsom ili uz elegantnije kombinacije sa pletenim džemperima, piše wannabemagazine.com.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...