NEZIR PIVIĆ DIREKTNO: "Kasumović poput Kolinde i Vučića, Bošnjacima podvaljuje ekstremizam"

- Ovakve brutalne optužbe su svojevremeno znali iznositi Zoran Milanović, Kolinda Grabar Kitarović, Aleksandar Vučić, Aleksandar Vulin, a sada im se pridružio i Fuad Kasumović, kaže Pivić.

  • Politika

  • 11. Sep. 2024  

  • 1

Fuad Kasumović, aktuelni gradonačelnik Zenice i kandidat za novi mandat u ime stranke koja nosi njegovo ime BHI-KF, jučer je na predizbornom skupu svoje stranke u Stranjanima Zenice, javno obznanio da je pozvao pripadnike SIPA-e da pretresu zeničko selo Starinu, pod sumnjom da se tamo proteklog vikenda dijelilo oružje ili nešto nelegalno, prenose Vijesti.ba.

Jučer je objavio dokument kojim je pozvao Ambasadu Velike Britanije, ministarstvo vanjskih poslova i SIPA-u na provjere rada britanske humanitarne organizacije “One nation”, a na pomenutom skupu, prema video zapisu koji je objavljen, izrazio je sumnju da je dijeljeno oružje, te naglasio da “nam ne trebaju paradžemati, jer imamo svoje Oružane snage”.

Dan ranije je ustvrdio da se dijeli humanitarna pomoći u selu Starina kod Zeice, a s obzirom da je izborna kampanja i da je to rodno selo premijera Zeničko-dobojskog kantona i predsjednika zeničke SDA Nezira Pivića, Kasumović je optužio Stranku demokratske akcije da mještanima dijeli pakete za glasove. Ipak, kako piše Zenicablog, na Kasumovićevom profilu javili volonteri ove organizacije, demantujući ga i objelodanivši fotografije sa dodjele, uz naznaku da svaki paket i vreća brašna imaju svoj kod i ime socijalno ugrožene osobe kojoj su dodjeljeni.

Nakon što je Zenicablogu Muhamed Patković, predstavnik organizacije “One nation” potvrdio ove navode, Kasumović je promijenio priču, te je britansku islamsku humanitarnu organizaciju, koja djeluje širom svijeta od Palestine do Pakistana, od kineskih muslimana Ujgura do Afrike, optužio da “dijele oružje po noći”, iako je i sam objavio snimke o podjeli koja je upriličena u jutarnjim satima.

Uslijedila je i reakcija premijera ZDK Nezira Pivić, koji je Kasumovića uporedio s Milanovićem, Grabar Kitarović, Vučićem i Vulinom...

- Nakon što je raskrinkan u laži da je SDA dijelila pakete pomoći u mjestu Starina te demantovan od volontera i humanitarne organizacije "One Nation", Fuad Kasumović se obrušio na ovu humanitarnu organizaciju, a u konačnici i na narod. Kasumović je u potpunosti izgubio kompas i radi ono što rade najveći neprijatelji države, a to je da Bošnjake želi predstaviti kao teroriste i ekstremiste. Jer, kako drukčije protumačiti njegovu izjavu da su humanitarci u mjestu Starina "možda dijelili i naoružanje", što je, kako je objavio, prijavio agenciji SIPA, Ministarstvu vanjskih poslova i Ambasadi Velike Britanije u BiH, tražeći da se provjeri rad humanitarne organizacije "One Nation", navodi Pivić i dodaje:

- Ovakve brutalne optužbe su svojevremeno znali iznositi Zoran Milanović, Kolinda Grabar Kitarović, Aleksandar Vučić, Aleksandar Vulin, a sada im se pridružio i Fuad Kasumović. Neka Kasumović objasni narodu kakva je pozadina ove harange i za čije interese radi. Ovaj narod nikad nije bio radikalan, nikad nije bio ekstremista, nad ovim narodom je izvršen genocid i neće nikada dozvoliti da se ponižava od bilo koga, a najmanje se očekivalo da bude ponižen od gradonačelnika Zenice, koji treba da se prioritetno brine za interese građana.

Pivić je pozvao pravosudne institucije na hitnu reakciju, jer su građani uznemireni budući da su ove optužbe došle od prvog čovjeka Zenice, čija bi riječ trebala imati težinu.

- Iako Kasumoviću laž nije strana, što smo više puta dokazali, s iznesenim optužbama je prešao granicu i kampanje i politički korektnog govora, zaključuje Pivić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...