MEKANA I SOČNA: Kremasta piletina savršenog ukusa

Fini obrok

  • Gastro

  • 12. Sep. 2024  

  • 0

Piletina je mnogim ljudima savršen izbor za jelo. Zbog svog neutralnijeg ukusa se ljepše i lakše kombinuje sa raznim začinima i sosevima, a u ovom receptu je predstavljena klasična kombinacija: piletina u sosu sa pečurkama, sa dodatkom kremastog sira.

Sastojci:

  • kockica maslaca
  • 500g pilećeg filea
  • 200g pečuraka
  • kesica krem supe od pečuraka
  • 250ml pavlake za kuvanje
  • malo mocarele i kačkavalja

Priprema:

Na maslacu prodinstati piletinu, dodati nasjeckane pečurke pa poklopiti. Kada pečurke puste vodu, dodati kesicu supe i promiješati pa preručiti u pleh. Naliti pavlakom, narendati kačkavalj pa peći u zagrijanoj rerni na 180 stepeni dvadesetak minuta. Kao prilog možete poslužiti krompir pire ili testeninu.

Postupak možete vidjeti i na stranici zalogaj_mr.

          Pogledajte ovu objavu na Instagramu.                      

Objavu dijeli Milica  (@zalogaj_mr)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...