SNSD PODNIO PRIGOVOR CIK-u: "Vukanović zloupotrijebio maloljetnike u političke svrhe"

"Sam Vukanović i ostali kandidati su se slikali i objavljivali slike sa maloljetnicima na svojim društvenim mrežama", kažu u Dodikovom SNSD-u

  • Politika

  • 13. Sep. 2024  

  • 0

SNSD je podnio prigovor Centralnoj izbornoj komisiji BiH protiv Liste za pravdu i red Nebojše Vukanovića zbog zloupotrebe maloljetnika u predizbornoj kampanji.

Kako navode u prigovoru, Vukanovićeva Lista za pravdu i red, postavila je štand i promotivni materijal u blizini Srednjoškolskog centra “Aleksa Šantić” u Nevesinju. Sam Vukanović i ostali kandidati su se slikali i objavljivali slike sa maloljetnicima na svojim društvenim mrežama.

Ovim je, kako navode iz SNSD-a, povrijeđen član 7.3 stav 1. tačka 8. Izbornog zakona BiH - "Zloupotreba maloljetnih lica u izborne svrhe".

CIK-u su u prigovoru dostavljene i fotografije Vukanovića i kandidata Liste za pravdu i red, na kojim se vide maloljetnici, kao i dokazi da su slike postavljene na društvene mreže.

Podsjećamo, nakon neuspjele tribine u Nevesinju, kandidati Liste za pravdu i red uz podršku SDS-a postavili su izborne štandove i dijelili promotivni materijal pored Srednjoškolskog centra “Aleksa Šantić” u ovoj opštini.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...