OSUĐEN ENVER BUZA: Obilježena 31. godišnjica zločina nad Hrvatima Uzdola

Sud Bosne i Hercegovine osudio je Envera Buza, kao v. d. komandanta Samostalnog bataljona Prozor Armije BiH, na osam godina zatvora za zločin u Uzdolu.

  • Sjećanje

  • 14. Sep. 2024  

  • 0

U selu Uzdol u opštini Prozor/Rama polaganjem vijenaca, zatim i svetom misom obilježena je 31. godišnjica stradanja 29 hrvatskih civila i 12 pripadnika Hrvatskog vijeća obrane. Najstarija žrtva u Uzdolu imala je 87, a najmlađa 10 godina. Porodice ubijenih i mještani prisjećaju su svojih najmilijih, te traže odgovornost počinitelja zločina.

Inače, Sud Bosne i Hercegovine osudio je Envera Buza, kao v. d. komandanta Samostalnog bataljona Prozor Armije BiH, na osam godina zatvora za zločin u Uzdolu.

Apelaciono vijeće je u tom slučaju konstatovalo da je Buza fizički bio blizu mjesta zločina, a kasnije od Službe javne bezbjednosti imao informacije o zločinu, dodavši da nije naredio istragu o dešavanjima u Uzdolu.

federalna.ba

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...