AHATOVIĆ UPOZORAVA: Srbija neće na ovome stati, alarmantno je...

Nemoguće je u vojno-strateškom pogledu smisliti vojni rok i to sprovesti ukoliko nemate plan za šta vam je potreban taj vojni rok, rekao je.

  • Vijesti

  • 14. Sep. 2024  

  • 1

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je potpisao saglasnost kojom se uvodi obavezni vojni rok od 75 dana. Dodao je kako se nada da će Vlada usvojiti tu odluku jer je neophodno da Srbija bude jaka kako bi mogla odvratiti one koji joj prijete.

Međutim, postavlja se pitanje ko to Srbiji prijeti.

- Odluka je nepotrebna ali Srbija ima taj militaristički stav te je razumljivo da su krenuli u ovom pravcu. Na ovom neće stati. Najavili su novo naoružavanje te nas čekaju razna iznenađenja. Srbiju niko nije napao od 1914. Što se tiče NATO intervencije to je bilo izazvano ponašanjem Beograda. Nema tu nikakve prijetnje. Što se više Srbija naoružava to je problem. Samim tim kada dođe do pregovora o statusu regiona žele da imaju što bolju poziciju. Alarmantno je to što BiH kaska u naoružavanju. Nemoguće je u vojno-strateškom pogledu smisliti vojni rok i to sprovesti ukoliko nemate plan za šta vam je potreban taj vojni rok – rekao je Nedžad Ahatović, vojno-politički analitičar, za Hayat.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...