UBICA MLADOG SPLIĆANINA NA SUDU IZREKAO JEDNU, ZBUNJUJUĆU REČENICU: "Nisam kriv, ali..."

S nožem u ruci krenuo je za žrtvom i njegovim prijateljima, navodi se u optužnici

  • Hronika

  • 17. Sep. 2024  

  • 0

Vezanog lisičinama, obrijanog i urednog, ali poprilično zbunjenog 31-godišnjeg Antu Rušića iz Splita uveli su u utorak pravosudni policajci zatvora u Šibeniku u veliku dvoranu splitskog Županijskog suda. Rušiću je, tri mjeseca nakon podizanja optužnice počelo suđenje za ubojstvo 22-godišnjeg Luke Bančića u veljači ove godine, prenosi Jutarnji list.

- Ne smatram se krivim, ne želim ništa drugo reći osim da mi je žao što se to dogodilo - kratko je kazao Rušić očitujući se o krivnji nakon što mu je pročitana optužnica. Naveo je da neće zasad iznositi obranu niti će odgovarati na bilo čija pitanja.

Prijeti mu kazna zatvora od pet do 20 godina, a optužnica ŽDO-a koju je pred sudskim vijećem na čelu sa sucem Dinkom Mešinom pričitala zamjenica Snježana Žarković, tereti ga da je tog. 24. veljače oko 00.48 sati na Mažuranićevom šetalištu, na pločniku ispred hotela Corner, nakon verbalnog i tjelesnog sukoba njega i njegovog brata Frane sa žrtvom Lukom Bančićem i njegovim prijateljima na ulici Domovinskog rata ispred ugostiteljskog objekta "Ćakula", otišao u svoj obližnji stan odakle je uzeo nož duljine oštrice 24 centimetra.

- S nožem u ruci krenuo je za žrtvom i njegovim prijateljima, a kada se Luka Bančić vratio natrag i došao mu u susret, u nakani da Luku Bančića liši života zamahnuo je nožem prema njegovom tijelu. On se, da bi izbjegao ubod, sagnuo i pao na tlo, a na tlo se poskliznuo i okrivljenik. Kada su se podigli, okrivljenik je ustrajući u svojoj nakani, nožem uboo Bančića u predjelu desne strane prsnog koša, zadavši mu ubodnu ranu prsnog koša, duljine ubodnog kanala oko 19 centimetara s oštećenjem desne porebrice i desnog pluća, praćeno akutnim unutarnjim iskrvarenjem te razvijenim edemom mozga i lijevog pluća koja ozljeda je teške naravi. Nakon toga je ponovno zamahivao nožem prema žrtvi koja je bježala, dok je okrivljeni trčao za njim s podignutim nožem u ruci sve dok se Luka Bančić nije srušio na pod te je uslijed zadobivene ozljede ubrzo preminuo - navodi se u optužnici ŽDO-a.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...