PRIJEDLOG ZA DANAŠNJI, JEDNOSTAVAN A UKUSAN RUČAK: Tjestenina s tikvicama, limunom i bosiljkom

Imam za vas jednostavan recept koji će vam zasigurno trebati kad krene sezona tikvica.

  • Gastro

  • 17. Sep. 2024  17. Sep. 2024

  • 0

Ovo je jelo iz jednog lonca, s nekoliko dostupnih sastojka, čiji će rezultat zadovoljiti i najzahtjevnije nepce.

Sastojci: 

100 gr tikvica


100 gr linguina


2 čehna bijelog luka


50 gr parmezana


sok pola limuna


1 kašičica bosiljka sjeckanog, a može i iz kesice

so i biber

maslinovo ulje


300 ml povrtnog temeljca

Priprema: 

1. Kuhajte tjesteninu

U kipućoj slanoj vodi skuhajte linguine do pola. 

2. Sotirajte tikvice

Na maslinovom ulju kratko sotirajte tikvice narezane na rezance. 

3. Dodajte ostale sastojke i skuhajte 

Dodajte bijeli luk, so, biber, povrtni temeljac, limunov sok te ubacite linguine. Kuhajte u umaku do optimalne gustoće i dok tjestenina nije al dente

4. Poslužite

Dodajte parmezan, bosiljak i poslužite. 

Prijatno!:)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...