SVAKA DOMAĆICA IMA SVOJ: Tajni sastojak za savršen ajvar

Svaka domaćica ima neku svoju nadogradnju na tradicionalni recept za ajvar.

  • Gastro

  • 18. Sep. 2024  

  • 0

Jedan sastojak može značajno da poboljša ukus ajvara.

Sezona je pravljenja zimnice, a to znači samo jedno - najljepši miris pečene paprike se širi komšilukom.

Svaka domaćica ima neku svoju nadogradnju na tradicionalni recept za ajvar, a jedan tajni dodatak koji provjereno poboljšava ukus. Riječ je o renu.

Sastojci:

  • 3 kilograma crvenih paprika
  • 300 grama rena
  • 3 decilitra ulja
  • 1 decilitar alkoholnog sirćeta
  • kašika soli

Priprema ajvara

Paprike dobro operite i sameljite. Nakon toga ih stavite u veću šerpu i kuvajte dok smjesa ne postane gusta.

Dodajte so i ulje i kuvajte dok se svi sastojci u potpunosti ne sjedine. Dodajte ren i sirće, dobro promiješajte.

Ajvar sipajte u zagrijane, sterilisane tegle. Nakon što ih zatvorite, prekrijte ih folijom. Ovako pripremljen ajvar treba da stoji na suvom mjestu najmanje 24 sata prije nego što krenete s jelom, prenosi N1, a piše Citymagazin.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...