TRENER DINAMA PRED SMJENOM: Ovo su potencijalni nasljednici Sergeja Jakirovića

U Dinamu nakon sramotnog poraza od Bayerna (9:2) u Ligi prvaka vijećaju o sudbini trenera Sergeja Jakirovića.

  • Sport

  • Prije 20h  

  • 0

Čini se da su 47-godišnjem hrvatskom stručnjaku, koji se svojevremeno spominjao i kao mogući selektor BiH, odbrojani dani na klupi hrvatskog prvaka. Već se spominju imena potencijalnih nasljednika. Prvi izbor je, navodno, bivši hrvatski selektor Niko Kovač koji nakon otkaza u Wolfsburgu još uvijek nije pronašao novi angažman.

U kuloarima se još spominju imena Nenada Bjelice, Željka Sopića, ali i Vedrana Ćorluke koji trenutno obnaša ulogu pomoćnika selektora Zlatka Dalića u hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji.

Dinamo se danas nakon historijskog poraza od Bayerna (9:2) u Ligi prvaka oglasio kratkom, ali emotivnom porukom na službenim kanalima koja je glasno odjeknula među navijačima.

"Stojim uz tebe i kada ti ne ide, i kada je teško, s tobom sam ja", pisalo je u poruci na službenim kanalima, a samo na Facebooku više od 500 navijača je ostavilo svoj komentar ispod objave.

Neki su izrazili podršku igračima u teškim trenucima, neki su zazivali smjenu trenera Sergeja Jakirovića kojeg smatraju glavnim krivcem za teški poraz, a ovo su samo neki od komentara navijača:

"Dajte ljudi, Barcelona opali PSG 6:1 u Ligi prvaka, o čemu mi ovdje pričamo. Ne razumijem tko se nadao drukčijem ishodu ove utakmice. Uglavnom, sve je za ljude", napisao je jedan navijač, a drugi dodao:

"Bayern je space shuttle za nas, ali ne toliki da nam 9 uvali. Mi nismo ni na što ličili ni protiv Hajduka, ni protiv Rijeke… U pet utakmica protiv Hajduka nismo zabili više od gola pod vodstvom Jakira."

"Iznad svih Dinamo, ali Jakire vrijeme ti je da odeš sam, a ne da te moraju tjerati", poručio je treći navijač treneru Dinama.

Jedan navijač imao je poruku za navijače ostalih hrvatskih klubova:

"Svi oni koji se ismijavaju Dinamu, neka se zapitaju gdje su njihovi klubovi igrali sinoćnju utakmicu Lige prvaka… Nema boljeg kluba od Dinama."

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...