TUŽILAŠTVO TRAŽI PRODUŽENJE PRITVORA ZA MONSTRUMA IZ SARAJEVA: I najiskusniji istražitelji ostali su u šoku...

(...) nakon što su ugledali užasne prizore na mjestu zločina.

  • Hronika

  • Prije 7h  Prije 7h

  • 0

Postupajuća tužiteljica Tužilaštva Kantona Sarajevo predložila je Kantonalnom sudu u Sarajevu produženje pritvora Mirzi Duranu, osumnjičenom za krivično djelo - ubistvo na okrutan način.

Azra Bavčić, portparol sarajevskog Tužilaštva, za Oslobođenje je kazala da je produženje pritvora za još dva mjeseca zatraženo zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo i zbog opasnosti da bi njegovim boravkom na slobodi moglo doći do uznemirenja javnosti.

Duran se sumnjiči da je 19. augusta u stanu u ulici Husrefa Redžića u centru Sarajeva, nožem usmrtio N. S. (60).

Tijelo je u lokvi krvi pronašao sin žrtve, nakon čega je alarmirana sarajevska policija.

I najiskusniji istražitelji ostali su u šoku nakon što su ugledali užasne prizore na mjestu zločina. Nesretna žena je - zaklana.

Prema saznanjima, u stanu su pronađena dva noža. Duran je ubrzo uhapšen u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Enigma je i dalje motiv za zločin.

Istražitelji su isključili mogućnost da je motiv ubistva bilo koristoljublje, budući da nije izvršena premetačina u stanu.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...