NAPRAVITE HLJEB OD SAMO DVA SASTOJKA: Najlakši recept za finu mliječnu štrucu

Ukusan hljeb možete ispeći i bez prethodnog pekarskog znanja i previše sastojaka. Ovaj mliječni hljeb je najbolji dokaz za tu tvrdnju.

  • Gastro

  • Prije 7h  Prije 7h

  • 0

Mliječni kruh se priprema od samo dva sastojka: samodizajućeg brašna i punomasnog mlijeka.

Ako na raspolaganju nemate samodizajuće brašno, možete ga napraviti i sami. Na 100 grama glatkog brašna stavite jednu čajnu kašičicu praška za pecivo i prstohvat soli. Prilagodite ovaj recept potrebnim količinama samodizajućeg brašna.

Samodizajuće brašno se pomiješa s punomasnim mlijekom dok ne dobijete glatko tijesto. Stavi se u kalup za kruh i peče u rerni oko 40 minuta.

Ovako pripremljeni kruh možete iskoristiti za sendviče, poslužiti uz varivo ili jesti samostalno - s malo putera.

Sastojci:

250 gr samodizajućeg brašna

210 ml punomasnog mlijeka  

Priprema:

1. Pomiješajte zajedno samodizajuće brašno i punomasno mlijeko dok ne dobijete glatku smjesu bez grudica.

2. Prebacite dobijenu smjesu u kalup za kruh koji ste prethodno prekrili papirom za pečenje.

3. Stavite peći kruh u prethodno zagrijanu rernu na 180 Celzijevih stupnjeva oko 35 do 40 minuta, odnosno dok korica ne porumeni, a kruh nije pečen do kraja, prenosi Punkufer.hr.

4. Ohladite kruh do kraja prije posluživanja.

Prijatno!:)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...