SLABO SU STARTOVALI U NOVOJ SEZONI: Bivši trener Milana preuzeo klub u kojem igra Cristiano Ronaldo

Pioli, koji je prethodno pet sezona vodio AC Milan, gdje je 2022. godine osvojio Scudetto, sada preuzima Al Nassr sa zadatkom da vrati klub u vrh saudijskog fudbala.

  • Zabava

  • Prije 7h  Prije 7h

  • 0

Saudijski klub Al Nassr, u kojem nastupa Cristiano Ronaldo, službeno je imenovao Italijana Stefana Piolija za novog trenera, nakon što je portugalski stručnjak Luis Castro otpušten zbog loših rezultata.

"Želimo dobrodošlicu Stefanu Pioliju kao našem novom treneru. Novi trener, ista misija - postići veličinu zajedno. Dobro došao, gospodine Pioli", objavio je klub putem društvene mreže X.

Castro je otpušten nakon što Al Nassr nije uspio osvojiti titulu prošle sezone, završivši na drugom mjestu iza Al Hilala, a slab start nove sezone, sa samo jednom pobjedom u prva tri kola, bio je ključan za njegovu smjenu.

Pioli, koji je prethodno pet sezona vodio AC Milan, gdje je 2022. godine osvojio Scudetto, sada preuzima Al Nassr sa zadatkom da vrati klub u vrh saudijskog fudbala.

Tokom svoje karijere, Pioli je trenirao nekoliko velikih klubova uključujući Inter, Fiorentinu, Lazio i Bolognu. Njegov debi na klupi Al Nassra bit će protiv Al Etifaka u petak.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...