DARKO ŠARIĆ TRAŽI DA GA PREBACE U KUĆNI PRITVOR: Tužilac se protivi, čeka se...

Šarić je pravosnažno osuđen na 14 godina zatvora zbog šverca kokaina.

  • Hronika

  • Prije 6h  

  • 0

Darko Šarić kom se sudi zbog sumnje da je iz pritvora organizovao kriminalnu grupu koja se tereti za planiranje ubistva i pokušaj diskreditacije svedoka saradnika u drugom predmetu, Nebojše Joksovića, predložio je sudskom veću Specijalnog suda u Beogradu da bude prebačen u kućni pritvor. Šarić je, podsetimo, uhapšen u aprilu 2022. godine.

"Predlažem da se ukine pritvor i zameni blažom merom zabrane napuštanja stana. Već dve i po godine se nalazi u pritvoru. Iz pretresa u pretres vidimo čime tužilaštvo raspolaže, a to je po stavu odbrane ništa. Ne postoji ni jedan jedini razlog da Darko Šarić jedini u ovom predmetu bude u pritvoru. Nemojte da se podrazumeva da Darko Šarić mora da bude u pritvoru. Čovek je već 11 godina u pritvoru, ista svrha bi se postigla merom zabrane napuštanja stana, na kojoj je već bio i nikada je nije prekršio“, rekao je branilac Darka Šarića, advokat Marko Janković i altrernativno predložio da bude upućen na izdržavanje pravosnažne presude.

Podsjetimo, Šarić je pravosnažno osuđen na 14 godina zatvora zbog šverca kokaina.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...