LIGA PRVAKA: Benfica savladala Crvenu zvezdu, Bayer siguran protiv Feyenoorda

U okviru prvog kola Lige prvaka od 18:45 odigrane su dvije utakmice, Crvena zvezda je ugostila Benficu koja je poražena od tima iz Portugala 1:2. Bayer Leverkusen je savladao Feyenoord sa visokih 4:0.

  • Sport

  • Prije 4h  

  • 0

CRVENA ZVEZDA - BENFICA

Benfica je ostvarila važnu pobjedu na gostovanju protiv Crvene zvezde, rezultatom 2:1. Gosti su rano poveli golom Kerema Akturkoglua u 9. minuti, koji se našao u odličnoj poziciji u šesnaestercu i sigurno poslao loptu u donji lijevi kut. Crvena zvezda je pokušala uzvratiti preko Rade Krunića i Bruno Duartea, ali je golman Trubin bio spreman i zaustavio njihove pokušaje.

Benfica je nastavila dominirati i u 29. minuti Orkun Kokcu povećava vodstvo sjajnim slobodnim udarcem s ruba šesnaesterca, zavrnuvši loptu uz desnu stativu. Unatoč naporima domaće ekipe, koja je imala nekoliko solidnih prilika, Ndiaye je u 86.minuti uposlio Milsona koji je sjajno matirao golmana Benfice. Benfica je uspješno zadržala prednost do kraja utakmice, čvrstom obranom osiguravši tri boda.

FEYENOORD - BAYER LEVERKUSEN 

Bayer Leverkusen je ostvario uvjerljivu pobjedu protiv Feyenoorda rezultatom 0:4. Florian Wirtz otvorio je utakmicu prekrasnim golom izvan šesnaesterca već u 5. minuti, preciznim udarcem u donji desni kut. U 30. minuti, nakon sjajne asistencije Jeremieja Frimponga, Alejandro Grimaldo povisio je na 0:2. Samo šest minuta kasnije, Frimpong je ponovno bio ključan, asistirajući Wirtzu koji je postigao svoj drugi gol i povećao prednost na 0:3.

Pred kraj prvog poluvremena, nesretni autogol Timona Wellenreuthera dodatno je otežao situaciju za Feyenoord, čime je Bayer Leverkusen zaključio prvo poluvrijeme s visokih 0:4.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...