OSTALI SU ZATEČENI: Čelnici čuvene kompanije testirali kinesko vozilo, pa otkrili sve…

U ostatku svijeta kineski električni automobili su prijetnja.

  • Auto

  • Prije 3h  

  • 0

Izvršni direktor Forda Jima Farley i financijski direktor Joha Lawler imali su priliku testirati kineska vozila i ostali su zatečeni.

Ford je godinama bio snažno prisutan u Kini, a početkom 2023. Farley i Lawler odletjeli su u Kinu kako bi isprobali električni SUV Changan Automobilea, lokalne kompanije s kojom Ford ima poslovnu suradnju. The Wall Street Journal piše da je Farley vozio, a Lawler je bio na suvozačevom mjestu. Obojica su bili impresionirani. Ne zna se o kojem se tačno modelu radi.

-Jime, ovo više nije kao prije, rekao je Lawler navodno izvršnom direktoru Forda.

-Ovi momci su ispred nas.

Kineski proizvođači nazvani su egzistencijalnom prijetnjom. Zasad SAD ima visoke carine na uvoz kineskih vozila, koje štite domaće proizvođače, ali u ostatku svijeta kineski električni automobili su prijetnja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...