POSTROJAVANJE U SRBIJI: Vučić podigao 6.000 vojnika, stižu Cvijanović, Višković, Stevandić...

U prikazu će biti angažovano više od 6.000 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

  • Vijesti

  • Prije 2h  Prije 2h

  • 6

Povodom novoustanovljenog praznika Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, na vojnom aerodromu u Batajnici danas će biti organizovan prikaz sposobnosti Vojske Srbije "Zastava 2024", kojem će prisustvovati predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, članica Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, premijer bh. entiteta Republika Srpska Radovan Višković i predsjednik entitetske skupštine Nenad Stevandić.

U prikazu će biti angažovano više od 6.000 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

Posjetioci će moći da vide sposobnost specijalnih snaga i Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane, kao i defile jedinica Vojske Srbije, navodi se u najavi srbijanskih vlasti.

Sasvim je jasno kakve poruke Bosni i Hercegovini i regionu ovakvim potezima šalje predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, koji se tobože zalaže za mir u regionu, dok s druge strane kupuje borbene avione i svako malo zvecka oružjem.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...