IZLIO SE DUNAV: Ovako Budimpešta izgleda danas (FOTO)

Pristaništa uz Dunav s obje strane potopljena su već danima,

  • Evropa

  • 21. Sep. 2024  

  • 0

Fotografije iz Budimpešte izgledaju gotovo nestvarno. Nabujali Dunav izlio se pojedinim prilazima i saobraćajnicama te stajalištima javnog prevoza, javlja novinar ATV-a.

Pristaništa uz Dunav s obje strane potopljena su već danima, kao i putevi koji vode uz rijeku te je zatvorena stanica podzemne željeznice koja povezuje lijevu i desnu obalu rijeke.

Uz obalu su postavljene vreće sa pijeskom, a građani stoje pored rijeke i komentarišu stanje. Na ulicama je prisutan i veći broj policije. Dunav se izlio na samo 200 metara od Vaci ulice, strogog centra grada.

Vodostaj Dunava i dalje je niži od onog tokom katastrofalnih poplava 2013. godine, a mađarske vlasti upozoravaju da je opterećenje odbrambenih linija veliko.

Vrh vodenog talasa trebao bi biti u subotu naveče, odnosno u noći na nedjelju, a nakon toga bi vodostaj trebao početi opadati. No pretpostavlja se da bi vodeni talas mogao dugo trajati.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...