VELIKA POBJEDA ZA SARAJEVO: Užasno suđenje Frane Jelića, majstorski pogodak Guliashvilija

Velika pobjeda za Sarajevo protiv Borca na Gradskom stadionu u Banjaluci u susretu sedmog kola WWin lige BiH

  • Sport

  • 21. Sep. 2024  21. Sep. 2024

  • 0

Sarajevo je danas na Gradskom stadionu u Banjaluci odmjerilo snage protiv Borca u susretu sedmog kola WWin lige BiH, a konačan rezultat ovog susreta je glasio 1:0, piše Sport1.

Iako je danas glavni sudija Frano Jelić tokom cijelog susreta imao neujednačen sudijski kriterij, Bordo klub je ipak uspio da dođe do velike, ali i minimalne pobjede protiv Banjalučana, te je napravio dobru uvertiru pred gradski derbi protiv Željezničara, koji se igra u srijedu. 

Već na samom startu utakmice, tačnije u 30. sekundi, Frano Jelić je svirao penal za Banjalučane. Pao je Đorđe Despotović u kaznenom prostoru nakon starta Mujkića, a glavni sudija je odmah pokazao na bijelu tačku. Igrač Borca je bio taj koji je izveo jedanaesterac, no nije bio precizan i loptu je poslao preko gola.

U desetoj minuti je Borac iz prekida zaprijetio, ali su igrači Sarajeva otklonili šansu, a samo tri minute kasnije, Bordo tim je povelo sjajnim golom Guliashvilija, koji je pogodio iz slobodnog udarca.

Igrala se 21. minuta, kada se Savić našao u sjajnoj šansi, ali je glavom šutirao sa pet metara, a onda su Banjalučani preuzeli terensku inicijativu, ali nisu imali previše prilika da dođu do gola. 

Novih šansi nije bilo do 39. minute, kada je Guliashvili imao sjajan prodor, uposlio je Lulića, koji je poslao loptu visoko preko gola, a u 44. minuti je Beganović imao sjajnu šansu, ali je njegov udarac otišao preko gola.

Do kraja prvog poluvremena, više nije bilo više prilika, kako za jednu, tako za drugu ekipu, pa je Bordo tim nakon prvog poluvremena imao vodstvo od jednog gola razlike. 

Banjalučani su imali više od igre na otvaranju drugog dijela ovog susreta na Gradskom stadionu, ali su i dalje bili bez prilike sve do 51. minute, kada je Despotović šutirao sa 16 metara, ali je njegov udarac zaustavio golman Sarajeva.

Minut kasnije je Srećković šutirao, ali je njegov udarac izblokirao Beganović, da bi u narednom napadu na drugoj strani uslijedila kontra Bordo kluba, ali je Meijers intervenisao ispred Guliashvilija.

Igrala se 62. minuta, kada je Bordo tim imao dobru priliku. Pavičić je centrirao iz kornera, ali Mujkić sa šest metara nije uspio da dobro šutira glavom, a onda je Herrera šutirao, ali je lopta otišla pored gola Sarajeva.

U 69. minuti je Hrelja uposlio Srećkovića, koji je šutirao, ali je Rockov bio oprezan i na visini zadatka, te lagano zaustavio udarac igrača Borca, a u 75. minuti je viđena velika prilika za Sarajevo.

Guliashvili je oduzeo jednu loptu, šutirao je iskosa, ali je prečka bila saveznik domaće ekipe, da bi minut kasnije Bordo tim imao novu šansu, a u kojoj je bio Anđušić, ali je loše šutirao sa 12 metara.

Oliveira je u 81. minuti pokušao da savlada Manojlovića, ali je lopta otišla od bloka u korner, da bi dvije minute kasnije domaća ekipa brzo izvela prekršaj. Kulašin je centrirao, ali je Rockov dobro reagovao. U 90. minuti Srećković je snažno šutirao, lopta je završila na stativi. 

Sudijska nadoknada glasila je šest minuta, no s obzirom na brojne prekide, igralo se znatno duže. Tako je u 99. minuti Srećković ubacio, no ostali igrači domaćih su zakasnili.

Poslije toga je Borac pokušavao da dođe do izjednačenja protiv Sarajeva, ali na kraju nije uspio u tome, pa je tako Bordo tim uspio sačuvati svoju prednost i na kraju došao do velike pobjede. 

Nakon trijumfa u Banjaluci, Sarajevo je zauzelo prvu poziciju sa 16 osvojenih bodova, dok je Borac završio na šestom mjestu sa sedam poena. 

Borac - Sarajevo 0:1 (Guliashvili 14‘).

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...