SAŠA TRIVIĆ POTVRDIO ZA "SB": Zatvorena posljednja "Manja" pekara u Sarajevu

Preko izloga je zalijepljen tanki najlon, a u unutrašnjosti pekare još se vidi inventar, uvjerila se novinarka "Slobodne Bosne".

  • Vijesti

  • 22. Sep. 2024  

  • 2

U sarajevskom naselju "Hrasno" zatvorena je još jedna pekara "Manja", posljednja koja je je ostala da radi u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Preko izloga je zalijepljen tanki najlon, a u unutrašnjosti pekare još se vidi inventar, uvjerila se novinarka "Slobodne Bosne".

"Davno su zatvorene sve", potvrdio je informaciju o zatvaranju za "SB" vlasnik Saša Trivić dodavši kako se "Manjini" proizvodi, odnosno proizvodi Krajina Klasa, više ne mogu kupiti ni u Bingu.

Brojni su razlozi zbog kojih su kupci iz Sarajeva bili nezadovoljni radom ove pekare. Prvo je počelo zbog javnih nastupa vlasnika ove pekare Saše Trivića, koji je na društvenim mrežama često veličao ratne zločince. Prošle godine je banjalučki biznismen veličao genocid i poručio Srbiji – “U Srebrenici smo vježbali za vas”.

Svojevremeno je na Twitteru podijelio fotografiju Ratka Mladića uz status “Jedan jedini”, a “najavio” je i prelazak iz komunista u četnike zbog, kako je naveo, “sarajevskih Srebrenica”.

Ovakvi statusi izazvali su žestoku reakciju građana koji su pozivali na bojkot proizvoda njegove kompanije.

Posljednje, što je izazvalo veliki revolt, a posebno uvrijedilo pripadnike islamske vjeroispovijesti, je da je Federalna uprava za inspekcijske poslove izvršila inspekcijski nadzor pekare “Manja” u Vogošći prilikom čega su utvrđene brojne nepravilnosti i prekršaji. Tačnije, tokom inspekcijske kontrole proizvoda “burek mini zaleđeno” u Poslovnoj jedinici Pekoteka “Manja” Vogošća pronađena je svinjetina.

Nekoliko puta mu je i razbijan izlog na pekarama.

(S. H.)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...