MARINKO ČAVARA UZBURKAO DUHOVE: „To je nastavak je nametanja principa građanske države….“

Podsjetimo, zbog Alićeve retorike podnesen je i zahtjev za održavanjem vanredne sjednice Skupštine HNK, na kojoj bi se raspravljalo o njegovoj smjeni. 

  • Politika

  • Prije 3h  

  • 2

Ne stišavaju se reakcije na izjavu predsjedatelja skupštine HNK Džafera Alića da o podstanarima u Bosni i Hercegovini. Marinko Čavara kaže da takva tvrdnja predstavlja i kršenje Ustava Bosne i Hercegovine.

-Izjava Džafera Alića nastavak je nametanja principa građanske države, kaže zamjenik predsjedatelja Zatupničkog doma državnog parlamenta Marinko Čavara, inače HDZ-ovac s američke „crne liste“.

Novinar RTRS-a Gvozden Šarac, za RTV HB, medijsko glasilo Čovićevog HDZ-a, kaže kako „Svi trebaju biti zahvalni Džaferu Aliću što je naglas rekao, ono o čemu se govori na sastancima Stranke demokratske akcije iza zatvorenih vrata“.

-Ovo je potvrda nastojanjima rukovodstva Republike Srpske, da institucionalno ojačaju ovaj entitet, poručio je Dodikov novinar.

-Pored toga što je riječ o izuzetno zapaljivoj retorici, Alićeva tvrdnja predstavlja i kršenje Ustava Bosne i Hercegovine, kazao je Čavara, te dodao kako je Alić svojom retorikom otišao i kontra prvog predsjednika SDA Alije Izetbegovića. 

Podsjetimo, zbog Alićeve retorike podnesen je i zahtjev za održavanjem vanredne sjednice Skupštine HNK, na kojoj bi se raspravljalo o njegovoj smjeni. 
 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...