DODIKOV SAVJETNIK CITIRA "SLOBODNU BOSNU": "Srbi decenijama pozivaju druga dva naroda..."

Nakon što je na predsjedničkim izborima 2010. godine “poželio laku noć Republici Srpskoj”, te ponovo izgubio 2014. godine, izabran je za delegata u Domu naroda i tu funkciju je obavljao do 2018. godine.

  • Mini market

  • Prije 2h  

  • 0

Ognjen Tadić, savjetnik Milorada Dodika oglasio se povodom burnih reakcija zbog najavljenog odlaska visokog predstavnika Christiana Schmidta u Еuropski sud za ljudska prava gdje će svjedočiti u predmetu "Slaven Kovačević".

"I da još jednom ponovimo narodnu mudrost - ko neće brata za brata, dobiće tuđina za gospodara. Srbi decenijama pozivaju druga dva naroda da se okrenemo sebi i poštujući Dejton zajedno gradimo budućnost. Mnogima je to džaba govoriti dok mečka ne zaigra i pred njihovim vratima", napisao je Tadić.

Nakon najave da bi Schmidt mogao da svjedoči, uslijedile su burne reakcije.

Zanimljivo je da je Dodikov savjetnik na društvenim mrežama, kako bi potkrijepio svoje tvrdnje, objavio naslove iz tekstova "Slobodne Bosne".

Slika

Slika

Podsjetimo, Ognjen Tadić bivši je radikal, a nakon smjene od strane visokog predstavnika postao je član SDS-a. Nakon izlaska iz SDS-a, osnivač je Narodne stranke, ali i trostruki gubitnik na predsjedničkim izborima. Ognjen Tadić, nekadašnji kandidat za predsjednika Republike Srpske na Općim izborima 2010. i 2014. godine, za to mjesto borio se upravo protiv Milorada Dodika.

Nakon što je na predsjedničkim izborima 2010. godine “poželio laku noć Republici Srpskoj”, te ponovo izgubio 2014. godine, izabran je za delegata u Domu naroda i tu funkciju je obavljao do 2018. godine. Također, od 2018. do 2022. godine bio je delegat u Vijeću naroda Republike Srpske. Prema saznanjima „Slobodne Bosne“ Ognjen Tadić je na visini zadatka i zbog toga što je jedan od kandidata za sudiju Ustavnog suda BiH u kojem trenutno nema sudaca iz reda srpskog naroda, nakon što je sudija Zdravko Knežević otišao u penziju.

(SB)

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...