NIJE DOKAZANO: Službenik IDEEAA oslobođen optužbi za zloupotrebu položaja

U presudi se navodi kako nije dokazano da je Čikarić počinio krivično djelo za koje se teretio, saopšteno je iz Suda BiH.

  • Vijesti

  • Prije 2h  

  • 0

Sud Bosne i Hercegovine donio je prvostepenu presudu kojom je rukovodeći službenika Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka /IDEEA/ BiH Bahrija Čikarić oslobođen optužbi za zloupotrebu položaja ili ovlaštenja.

U presudi se navodi kako nije dokazano da je Čikarić počinio krivično djelo za koje se teretio, saopšteno je iz Suda BiH.

Optužnica je teretila Čikarića da je od 19. septembra 2018. do 28. maja 2020. godine, kao službena osoba u institucijama Bosne i Hercegovine, na mjestu rukovodećeg službenika IDEEA, svjesno i znajući da nije upućen na službeno putovanje, neovlašteno koristio službeno vozilo u privatne svrhe, prešavši 20.440 kilometara.

U optužnici je navedeno da je na taj način sebi pribavio korist, a budžet BiH oštetio za 3.483 KM.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...