ŠTA SE DEŠAVA: Navodno na Sarajevskom aerodromu postavljene eksplozivne naprave?

Međunarodni aerodrom Sarajevo saopćio je da je zbog anonimne dojave o postavljenim eksplozivnim napravama poduzeo sve potrebne mjere kako bi osigurao sigurnost svih prisutnih na aerodromu.

  • Vijesti

  • Prije 2h  Prije 1h

  • 0

Međunarodni aerodrom u Sarajevu dobio je danas (ponedjeljak, 23. septembra), u 15:36 sati e-mail prijetećeg sadržaja u kojem je navedeno da su na aerodromu postavljene eksplozivne naprave.

"Putem e-mail adrese JP Međunarodnog aerodroma Sarajevo, zaprimljena je anonimna dojava o postavljenim eksplozivnim napravama na prostoru aerodroma.

Odmah po prijemu informacije, aktiviran je plan djelovanja u kriznim situacijama. Sve nadležne službe na terenu postupaju u skladu sa svojim zaduženjima, a provode se sve potrebne mjere predviđene važećim sigurnosnim protokolima.

Međunarodni aerodrom Sarajevo blisko sarađuje s nadležnim sigurnosnim agencijama, te poduzima sve potrebne mjere kako bi osigurao sigurnost svih prisutnih na aerodromu.

Molimo građane za razumijevanje i strpljenje dok se provode predviđene procedure. Sve daljnje informacije bit će pravovremeno komunicirane", saopštili su iz Sarajevskog aerodroma.

Identična e-mail poruka je stigla i na adresu portala Radiosarajevo.ba, kao i MUP-a KS.

"Mail identičnog sadržaja je stigao i na našu adresu. Čim smo ga dobili, uputili smo naše snage prema Sarajevskom aerodromu", potvrdila je Mersiha Novalić, glasnogovornica MUP-a KS, za portal Radiosarajevo.ba.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...