ZAVRŠEN KDZ PREGLED: Dojava o eksplozivu na aerodromu u Sarajevu bila lažna

Obavljen je detaljan kontradiverzioni pregled aerodromskih kapaciteta...

  • Vijesti

  • Prije 2h  Prije 2h

  • 0

Na e-mail adresu Međunarodnog aerodroma Sarajevo danas je stigao je mail prijetećeg sadržaja u kome je zaprimljena anonimna dojava o postavljenim eksplozivnim napravama na prostoru aerodroma.

Obavljen je kontradiverzioni pregled kompletnog Međunarodnog aerodroma Sarajevo i ispostavilo se da je dojava o postavljenim eksplozivnim napravama bila lažna.

"Nakon zaprimljene anonimne dojave o navodnom postavljanju eksplozivnih naprava na prostoru Međunarodnog aerodroma Sarajevo, nadležne službe su odmah poduzele sve potrebne mjere u skladu s važećim sigurnosnim protokolima.

Obavljen je detaljan kontradiverzioni pregled aerodromskih kapaciteta i utvrđeno je da se radi o lažnoj dojavi. U saradnji s nadležnim sigurnosnim agencijama, osigurana je potpuna sigurnost svih putnika i zaposlenih na aerodromu. Letovi se nastavljaju odvijati po planiranom redu letenja, uz moguća manja kašnjenja zbog provođenih sigurnosnih mjera. Molimo građane za razumijevanje i zahvaljujemo na iskazanom strpljenju.

Međunarodni aerodrom Sarajevo nastavit će pratiti situaciju te ćemo sve daljnje informacije pravovremeno komunicirati", saopćeno je sa Sarajevskog aerodroma.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...