GLUMAC STIGAO U BEOGRAD: Sergej Trifunović deportovan iz Hrvatske

Kako javljaju mediji, s njim je u pratnji bila i supruga Isidora.

  • Regija

  • 23. Sep. 2024  

  • 0

Srbijanski glumac Sergej Trifunović deportovan je iz Hrvatske. Glumac je u nedjelju, 23. septembra, stigao u Beograd.

Kako javljaju mediji, s njim je u pratnji bila i supruga Isidora.

Podsjetimo, Sergej Trifunović je protjeran iz Hrvatske na tri mjeseca. Ova sankcija se ne odnosi na EU, već samo na Hrvatsku.

Rješenje o protjerivanju stupilo je na snagu u prvoj minuti 23. septembra ove godine, kako su prenijeli hrvatski portali.

Trifunović je do tada imao vremena da obavi šta je potrebno, a u ponoć na prelazu s nedelje, 22. septembra, na ponedeljak, 23. septembra, morao je da bude izvan Hrvatske.

Na ročištu na Općinskom prekršajnom sudu u Splitu, Sergej Trifunović je zbog vrijeđanja policije osuđen na 60 dana zatvora, što je zamijenjeno uvjetnom kaznom od godine dana te u tom razdoblju ne smije počiniti novo kazneno djelo.

I Trifunović i policija odrekli su se prava na žalbu, pa je presuda odmah postala pravomoćna, a srbijanski glumac će morati platiti i 150 eura (293,37 KM) sudskih troškova.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...