CIRKUS U PARLAMENTU SRBIJE: Zastupnik opozicije gađao vadajuće knjigom Ustava! (VIDEO)

Opširna knjiga kojom je Ćuta gađao ministra Martinovića sadrži, između ostalog, i Ustav Srbije, pa su ovaj čin poslanici vladajuće koalicije okarakterisali kao kršenje istog.

  • Regija

  • Prije 2h  

  • 0

Tokom uvredljivog govora ministra za lokalnu upravu i samoupravu Aleksandra Martinovića, narodni poslanik opoozicionog Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta bacio je Zbirku propisa prema klupama u kojima su sjedili članovi Vlade Srbije u Narodnoj skupštini.

Opširna knjiga kojom je Ćuta gađao ministra Martinovića sadrži, između ostalog, i Ustav Srbije, pa su ovaj čin poslanici vladajuće koalicije okarakterisali kao kršenje istog.

Zastupnik Vučićevih Naprednjaka Dejan Bulatović optužio je opoziciju da nipodaštava Skupštinu Srbije.

"Poslanik je bacio Ustav i gađao ministra. Da je nekog pogodio, povredio bi ga. Neka građani znaju da je opozicija ozlojeđena samo zbog reči jednog ministra koji je govorio o ulaganju u poljoprivredu i svemu onom o čemu opozicija laže mesecima. Gospodin koji je bacio poslovnik, tako baca i Ustav Srbije i nipodaštava ovu skupštinu. Vi gazite narod Srbije kada bacate Ustav. Pljunuli ste na tradaiciju i na srpski narod i na Narodnu skupštinu", rekao je Bulatović i dodao da ga agresija opozicije zabrinjava je, kako navodi, dio političkih snaga želi da puca i napravi građanski rat u Srbiji.

U nastavku pogledajte kako je izgledao ovaj mali incident: 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...