VRAĆA SE DUŽNOSTIMA: Kate Middleton nastavlja božićnu tradiciju koju je sama započela


Iako se dosad samo nagađalo da će Kate Middleton i ovih praznika održati božićni koncert, sada je potvrđeno da je omiljena britanska princeza prionula organizaciji.




  • Show

  • Prije 3h  

  • 0

Članovi kraljevske porodice ujedinjeni su u mišljenju da je Kate Middleton u porodicu unijela neku svježu i zdravu energiju, a, prema mnogim istraživanjima, u javnosti je i omiljena članica kraljevske porodice. Osim novog režima odgoja, uspostavila je i nove porodične tradicije, a jedna od njih je i organizacija koncerta božićnih pjesama.

Posljednje tri godine, Kate je u Westminsterskoj opatiji održala božićni koncert na kojem su se pjevale svečane božićne pjesme, a prihod je bio doniran u humanitarne svrhe.

Iako je većinu godine provela na bolovanju, organizacija ovogodišnjeg koncerta nije stala, a princeza se sada punom parom bacila na posao.

'Princeza od Walesa, zajednički pokrovitelj, Kraljevska fondacija princa i princeze od Walesa, jutros je održala sastanak u dvorcu Windsor', otkrio je izvještaj objavljen ranije ovog mjeseca, a strani mediji tvrde da je jedna od tema razgovora bio upravo božićni koncert, prenosi tportal.

Kate Middleton osmislila je program godišnjeg božićnog koncerta


Koncert je postao stalni dio kraljevskog kalendara nakon što je Kate bila domaćin inauguralnog događaja 2021.

Te prve godine Kate se pridružila i škotskom muzičaru  Tomu Walkeru te kao pratnja na klaviru s njime izvela pjesmu 'For Those Who Can't Be Here'.

Na svečani se koncert obično odazovu članovi kraljevske porodice predvođeni kraljem i kraljicom te princem Williamom, a otvoren je i za djecu pa u muzici uživaju i princ George, princeza Charlotte i princ Louis. Osim toga, kraljevskoj se porodici te večeri pridruže i članovi porodice Middleton koji ne propuštaju priliku da podrže kći u njezinim ambicioznim planovima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...