IZRAEL SPREMAN ZA KOPNENU INVAZIJU: "Pripremili smo teren, cilj je vrlo jasan!"

Govoreći o stanovnicima sjevera, referirao se na desetine hiljada Izraelaca koji su evakuirani iz područja u blizini granice.

  • Svijet

  • Prije 2h  

  • 0

Cilj izraelskih udara na Libanon bilo je "pripremanje terena" za ulazak kopnenih trupa i uništavanje Hezbollaha, rekao je vojnicima komandant izraelske vojske, general Herzi Halevi, javlja Sky News.

"Cilj je vrlo jasan, vratiti stanovnike sjevera. Da bismo to postigli, pripremamo proces manevra, što znači ući u neprijateljski teritorij, sela koja je Hezbollah pripremio kao velike vojne ispostave, s podzemnom infrastrukturom i lansirnim rampama kako bi izveli napade na izraelske civile i naš teritorij. Ući ćete unutra, uništiti neprijatelja i njihovu infrastrukturu", rekao je.

Govoreći o stanovnicima sjevera, referirao se na desetine hiljada Izraelaca koji su evakuirani iz područja u blizini granice.

U najnovijem operativnom izvještaju, IDF navodi da su ratnim komandantima u srijedu napali oko 280 meta Hezbollaha u Libanonu. Radi se o platformama s kojih su ujutro izvedeni napadi na sjeverni Izrael, uz skladišta oružja i drugu vojnu infrastrukturu.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...