Sport
KOMENTAR TRENERA SARAJEVA POSLIJE DERBIJA: "Svi smo se nadali pobjedi, ali nešto se pitalo i Želju koji je..."
Prije 10 min0
(...) ajvara pa dodajte sitno sjeckano suho meso, sir i origano.
Gastro
Prije 3h
0
Sastojci:
Tijesto:
20 gr svježeg kvasca
1 kašičica šećera
250 ml mlake vode
320 gr brašna
1 kašičica soli
3 kašike maslinovog ulja
Fil:
150 gr ajvara
200 gr suhog mesa
200 gr gauda sira
origano
Priprema:
1. Dignite kvasac
Kvasac i šećer pomiješajte s polovicom tople vode pa ostavite desetak minuta da se zapjeni.
2. Zamijesite tijesto
Brašno 00 je idealno jer je jako sitno mljeveno, ali neće se dogoditi ništa loše ni ako koristite obično glatko brašno. U brašno koje ste stavili u veću posudu stavite dignuti kvasac, so, ostatak tople vode i maslinovo ulje. Zamijesite glatko tijesto i dodajte malo brašna ako je potrebno, ali nikako ne previše.
3. Pustite da se digne
Kad ste zamijesili tijesto, podijelite ga na više dijelova - to ovisi o tome u limu kakve veličine ćete peći tijesto i koliko debelo želite da bude. Ostavite oko 45 minuta na toplom mjestu i bez propuha da se digne, pokriveno čistom kuhinjskom krpom.
4. Razvaljajte tijesto
Razvaljajte tijesto do 2-3mm debljine. Sa rezačem za tijesto narežite male krugove i složite na pleh prekriven papirom za pečenje.
5. Nadjenite pizzete
Svaki kružić premažite tanjim slojem ajvara pa dodajte sitno sjeckano suho meso, sir i origano.
6. Ispecite u rerni
Stavite u prethodno zagrijanu rernu na 180°C i pecite 10-15 minuta. Vruće pizzete odmah poslužite i uživajte.
Prijatno!:)
Sport
KOMENTAR TRENERA SARAJEVA POSLIJE DERBIJA: "Svi smo se nadali pobjedi, ali nešto se pitalo i Želju koji je..."
Prije 10 min0
Sport
DENIS ĆORIĆ NAKON DERBIJA: "Prvo poluvrijeme treba da nam bude putokaz, u drugom smo se patili"
Prije 28 min0
HiTec
STIŽE NADOGRADNJA: Ovo su novi emojiji koje ćemo koristiti od sljedeće godine, osam znakova uključuje...
Prije 30 min0
Show
POTPUNO GOLA CATHERINE ZETA-JONES "IZNENADILA" SUPRUGA: "Ponestaje mi ideja za darove" (FOTO)
Prije 44 min0
Gastro
KULINARSKI HIT NA INTERNETU: Za tren oka napravite domaću kukuruznu pogaču, i oduševite ukućane…
24. Sep. 20240
Gastro
UZ OVAJ SASTOJAK GRAH NEĆETE TREBATI NI "OBARITI" NI "POTOPITI": Pomaže kod problema sa...
24. Sep. 20240
Gastro
KAD PAZITE NA ZDRAVLJE, A JEDE VAM SE SLATKO: Arapski kolač bez brašna i šećera
Prije 9h0
Gastro
ZA ČISTU PETICU: Na brzinu napravite focacciu s maslinama i paradajzom i iznenadite ukućane… (VIDEO)
23. Sep. 20240
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.