RODBINSKO-POLITIČKE VEZE: Viškovićev kum gradi solarnu elektranu u svom selu

Novaković je registrovao firmu “Selpa” čija je djelatnost proizvodnja električne energije, a prema sopstvenom priznanju, planira da postavi malu solarnu elektranu snage oko 50 kilovata na svom posjedu u Milićima

  • Ekonomija

  • Prije 2h  

  • 0

Nekadašnji član Nadzornog odbora Elektroprivrede Republike Srpske Branislav Novaković, koji je ujedno i kum premijera Republike Srpske Radovana Viškovića, nakon izlaska iz poslova sa državom, odlučio se da pokrene biznis sa proizvodnjom električne energije, saznaje CAPITAL.

Viškovićev kum gradi solarnu elektranu u svom selu

Novaković je registrovao firmu “Selpa” čija je djelatnost proizvodnja električne energije, a prema sopstvenom priznanju, planira da postavi malu solarnu elektranu snage oko 50 kilovata na svom posjedu u Milićima, gdje će eksperimentisati i očekivati stabilnije prihode kada ode u penziju.

“Registrovao sam se i podnio sam zahtjev za izdavanje dozvole. Sada je to u proceduri. Planiram da mi to bude zanimacija kad odem u penziju, da imam nečim da se bavim. Mašinac sam po struci pa ću se tako malo baviti konstruisanjem“, rekao je Novaković za portal CAPITAL.

Novaković tvrdi da nije član Nadzornog odbora ERS i da je to prestao biti prije više od godinu i po dana, ali da se sajt Elektroprivrede ne ažurira redovno pa njegovo ime nije još uvijek uklonjeno.

“Nisam još u penziji, aktivan sam, a ovo što planiram je vezan za porodično imanje. Prazno je selo gdje nam je kuća i želim da ga malo unaprijedim. Najviše to radim iz nekog entuzijazma. Mislim da će to ići dobro, mali kapacitet i siguran sam da će ići kako treba. Kamo sreće da napravim nešto veće, ali počinjem skromno“, kaže Novaković i dodaje da se nada da će pomalo zaboravljeni projekat instalacije solarnih panela na domaćinstvima zaživjeti pa da građani imaju koristi od toga.

Kaže da je ponosan na kumstvo sa premijerom Viškovićem jer je to staro kumstvo.

“Znam ja šta je i ranije pisano o meni zato što smo kumovi pa se spominjao asfalt do moje vikendice, pa sam htio da zovem novinare da dođu i da vide. Meni nije problem kad se piše, ali samo istina“, kaže Novaković.

Asfalt koji Novaković spominje vezan je za optužbe iznesene protiv njega da je državnim sredstvima izgrađen put u opštini Milići čija je dionica od 1.100 metara kroz sela vodila baš do njegove vikendice. U to vrijeme, Novaković je obavljao dužnost predsjednika Skupštine opštine Milići, kao SNSD-ov kandidat.

Spominjali su ga i zbog sukoba interesa i zloupotreba službenog položaja u projektu dodjeljivanja subvencija za zapošljavanje i samozapošljavanje u privredi i preduzetništvu, kada je njegova firma ZR “Sač” na listi šest preduzeća dobila 6.400 KM za zapošljavanje dvoje radnika.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...