BOSANAC ŠOKIRAO BARCELONU: Spektakularna utakmica u Pamploni, pogledajte sve golove...

Lamine Yamal je u 89. samo ublažio poraz Katalonaca.

  • Sport

  • Prije 3h  Prije 2h

  • 0

Osasuna je pred svojim navijačima u Pamploni šokirala i deklasirala vodeću ekipu La Lige Barcelonu i pobijedila ju rezultatom 4:2. U ovu veliku pobjedu kluba iz Navarre u osmom kolu prvenstva dva gola ugradio je hrvatski reprezentativac Ante Budimir.

Osasuna je povela u 18. minuti golom Budimira, koji je glavom pogodio nakon sjajnog centaršuta Bryana Zaragoze s lijeve strane. Zaragoza je probio Joulesa Koundea i centrirao na peterac, a ondje se sjajno snašao Budimir za vodstvo Osasune. Deset minuta kasnije Zaragoza je sam bio strijelac.

Yamal ublažio poraz

Barcelona je  u 53. minuti smanjila zaostatak preko Paua Victora, ali u 71. minuti Budimir je izborio penal. Barcelonin stoper Sergi Dominguez srušio ga je u kaznenom prostoru, a Budimir je potom sam preuzeo odgovornost i precizno pogodio za 3:1. Trijumf domaćina potvrdio je Abel Bretones u 85. minuti, a Lamine Yamal je u 89. samo ublažio poraz Katalonaca.

Budimir je utakmicu završio u 77. minuti, kada ga je zamijenio Raul Garcia. Za Budimira je to bio treći gol ove sezone u osmom nastupu.

Inače, Budimir je rođen u Zenici 22. jula 1992. godine, i prije dolaska u Osasunu igrao je za Mallorcu.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...