ODNIO VRAG ŠALU: Nakon protesta pred Skupštinom Srbije, Ana Brnabić zakazala sjednicu…

Podsjetimo, sinoć je pred zgradom Skupštine Srbije održan protest građana zbog iskopavanja litija.

  • Regija

  • 01. Okt. 2024  01. Okt. 2024

  • 0

Predsjednica Skupštine Srbije Ana Brnabić sazvala je danas prvu sjednicu redovnog zasjedanja za ponedjeljak, 7. oktobar, na čijem je dnevnom redu prijedlog zakona o zabrani iskopavanja litija i bora, koji je predložila opozicija.

Ana Brnabić predložila je da parlament na toj sjednici razmotri jednu tačku dnevnog reda – Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o rudarstvu i geološkim istraživanjima, koji je podnijelo 86 narodnih poslanika, objavljeno je na sajtu Skupštine Srbije.

Sjednica o izmjenama Zakona o rudarstvu i geološkim istraživanjima prvobitno je bila zakazana za ponedjeljak u 14 sati, ali je Ana Brnabić sat vremena prije početka sjednice rekla da ona neće biti održana, jer je vanredno zasjedanje na kome je razmatran rebalans budžeta, moralo da bude završeno u toku dana.

Podsjetimo, sinoć je pred zgradom Skupštine Srbije održan protest građana zbog neofržavanja sjednice o iskopavanju litija.

Ekološki aktivisti i građani protestirali su ispred Skupštine Srbije, nakon što nije održana rasprava o litiju. Dio opozicije je podnio prijedlog da se zakonom zabrani istraživanje i eksploatacija litija, ali ga predsjednica parlamenta Ana Brnabić nije stavila na dnevni red tokom zasjedanja 30. septembra. Opozicija optužuje Brnabić za opstrukciju. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...