U 12 OPĆINA BEZ NEIZVJESNOSTI: Čovićev HDZ već osvojio šest načelničkih pozicija!

U RS neće biti neizvjesnosti u tri općine  - u Laktašima, Trnovu i Istočnom Novom Sarajevu.

  • Mini market

  • 01. Okt. 2024  

  • 0

U 12 od ukupno 142 općine u BiH, već se znaju izborni pobjednici. Najviše pobjeda, čak šest, ima HDZ, dok SNSD i SDA imaju osigurane po tri pobjede.

U RS neće biti neizvjesnosti u tri općine  - u Laktašima, Trnovu i Istočnom Novom Sarajevu.

Jedini kandidat za gradonačelnika Laktaša bit će aktuelni gradonačelnik Miroslav Bojić iz SNSD-a, a samo jedan kandidat, također iz Dodikove partije, biće i u Istočnom Novom Sarajevu (Jovan Katić) te Trnovu (Miroslav Bjelica).

Nikakve neizvjesnosti u Federaciji BiH neće biti u 9 općina. HDZ će sigurno slaviti u 6 općina: Kreševu (Boris Marić), Posušju (Ante Begić), Ljubuškom (Vedran Markotić), Neumu (Dragan Jurković), Kupresu (Danko Jurič) te u općini Ravno (Andrija Šimunović).

SDA već ima osigurane tri načelničke pozicije, u Teočaku (Tajib Muminović), u Olovu (Đemal Memagić) te u Bužimu (Mersudin Nanić).

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...