OGLASIO SE I DONALD TRUMP: "Svijet gori i izmiče kontroli!"

Trump je bez dokaza ponovio da se napad na Izrael koji je predvodio Hamas 7. oktobra ne bi dogodio da je on bio na dužnosti.

  • Svijet

  • Prije 5h  

  • 0

Republikanski kandidat i bivši američki predsjednik okrivio je Bidenovu administraciju za eskalaciju u dijelovima Bliskog istoka, obećavajući da će vratiti mir u regiji ako bude izabran. 

“Svijet gori i izmiče kontroli. Nemamo rukovodstvo, niko ne vodi državu. Imamo nepostojećeg predsjednika u Joeu Bidenu i potpuno odsutnu potpredsjednicu, Kamalu Harris”, rekao je Trump.

Dodao je da je “Iran bio pod kontrolom” dok je on bio predsjednik.

Dok je Trump uveo teške sankcije Iranu nakon što je poništio značajan multilateralni nuklearni sporazum, Teheran je nastavio naoružavati i finansirati svoje saveznike u regiji tokom njegovog mandata.

Biden je nastavio provoditi sankcije Iranu iz Trumpove ere i dodao je više kazni protiv Teherana u posljednje tri godine.

Trump je bez dokaza ponovio da se napad na Izrael koji je predvodio Hamas 7. oktobra ne bi dogodio da je on bio na dužnosti.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...