EKSPLOZIJE KOD IZRAELSKE AMBASADE U DANSKOJ: Uhapšene tri osobe

Dvojica muškaraca uhapšena su na Glavnom kolodvoru u Kopenhagenu, a treći drugdje u gradu, rekla je policija u saopćenju. Nije objavljeno više detalja o osumnjičenima.

  • Evropa

  • Prije 2h  

  • 0

Policija je uhapsila trojicu muškaraca koji su navodno povezani s dvije eksplozije koje su se dogodile u blizini izraelske ambasade sjeverno od Kopenhagena jutros, javlja New York Times.

Dvojica muškaraca uhapšena su na Glavnom kolodvoru u Kopenhagenu, a treći drugdje u gradu, rekla je policija u saopćenju. Nije objavljeno više detalja o osumnjičenima.

Eksplozije, koje su se dogodile oko 3:20 ujutro, prema policijskoj upravi Kopenhagena, prijavljene su u Hellerupu, primorskom predgrađu sjeverno od Kopenhagena u kojem se nalazi nekoliko ambasada.

Michael Rachlin, glasnogovornik židovske zajednice u Danskoj, rekao je da je jedina jevrejska škola u Kopenhagenu zatvorena jer se nalazi u blizini područja.

Eksplozije su se dogodile dan nakon što je policija u Stockholmu navela da je došlo do pucnjave kod tamošnje ambasade Izraela. Policija u Švedskoj istražuje navodnu pucnjavu, ali je navela da niko nije ozlijeđen i da nema uhapšenih.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...