MUZIČKA DIVA ZABRINULA PRIJATELJE: Tereza Kesovija na 86. rođendan završila u bolnici

Velika dama domaće ali i inozemne glazbene scene rođena je 3. listopada u Dubrovniku. Kako je jednom ispričala, svoje dječje rođendane ne pamti

  • Kultura

  • 03. Okt. 2024  

  • 0

Tereza Kesovija danas slavi svoj 86. rođendan. No, jednoj, jedinoj, neuništivoj Tere nije do slavlja jer se nalazi u bolnici.

- Ja sam u bolnici. Žao mi je, nisam u stanju objašnjavati što se dogodilo. Pala sam, jako sam se udarila - izmučenim glasom kazala je za Net.hr Tereza koja, međutim, kako doznajemo, nije hospitalizirana zbog samog pada.

- Tereza je već nekoliko dana imala povišenu temperaturu, koja ju je, kao i svakog od nas, oslabila. Zbog toga je neki dan, onako nesigurna na nogama, i pala i poprilično se natukla, no u bolnicu je nismo odvezli zbog pada nego zbog temperature koja se nikako nije spuštala. Nakon pretraga liječnici su ustanovili kako je temperatura nastala zbog jake upale, a ono što je sada najvažnije jest da je Tereza u najboljim mogućim rukama, da uzima antibiotike i ostale lijekove i da se svi nadamo da će uskoro biti bolje. Što se rođendana tiče, kad ozdravi i otpuste je iz bolnice, bit će vremena i za slavlje - kaže nam Terezina najbolja prijateljica, koja je sve vrijeme uz našu veliku glazbenu divu.

Vijest o tome da je Tereza u bolnici zabrinula je njezine mnogobrojne prijatelje koji su je danas zvali kako bi joj poželjeli sve najbolje.

- U brizi sam. Ne znam što joj se dogodilo, vrtim sve moguće telefone, ali nisam ništa doznala. Baš mi je krivo da nije dobro - kaže jedna naša poznata pjevačica, inače dobra Terezina prijateljica.

Tereza je još početkom ovog tjedna putem društvenih mreža uz fotografiju snimljenu u mladim danima poželjela sve najbolje svim Terezijama, Terezama i Tesama povodom njihovog imendana. Premda su godine prošle otkako je ta fotografija snimljena Tereza je na njoj gotovo ista kao i danas zahvaljujući svom čuvenom, zaraznom osmijehu i energijom kojom je oduvijek zračila.

Velika dama domaće ali i inozemne glazbene scene rođena je 3. listopada u Dubrovniku. Kako je jednom ispričala, svoje dječje rođendane ne pamti.

- Rođendani se u vrijeme kada sam ja bila djevojčica nisu uopće slavili. Umjesto toga, čestitali su se imendani. Moje slavlje, dakle, padalo je na 1. listopada, na Blagdan svete Tereze. U vrijeme mog djetinjstva nisu se radile nikakve posebne rođendanske fešte - kazala nam je jednom Tereza koja se glazbom profesionalno počela baviti 1958. godine, studirajući glazbu na Glazbenoj akademiji u Zagrebu...

- Ma, ja se glazbom zapravo bavim otkako znam za sebe. Prije Zagreba, ja sam u Dubrovniku završila srednju glazbenu školu, odsjek za flautu, a potom sam u Ljubljani osvojila Grand Prix na natjecanju mladih muzičara. Tek potom je došao Zagreb, u kojem sam se vremenom odvažila i zapjevati. Prvi javni pjevački nastup, pamtim, imala sam 1961. godine u zagrebačkom Varijeteu, a prvi inozemni godinu dana kasnije na festivalu ‘Pjesma za Europu‘ u Italiji - ispričala je Tereza koja je uz domaću ostvarila i zavidnu internacionalnu karijeru, pa je tijekom godina nastupala na festivalima u Bratislavi, Rio de Janeiru, Meksiku, Antaliji... No, svoje najslavnije trenutke doživjela u Francuskoj.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...