UŽAS U HERCEGOVINI: Jablanica pod vodom, stižu prve snimke s terena... (FOTO; VIDEO)

Građani javljaju da Jablanica u kritičnom stanju, zbog poplava, bujica i odronila, te da put za Jablanicu nije prohodan.

  • Hronika

  • Prije 2h  Prije 19 min

  • 0

Ne krećite se ulicama ni pješke ni u vozilima. Bujice su preplavile saobraćajnice, saopćila je ovo Gorska služba spašavanja Jablanica, uz video snimak iz ovog grada na kojem se vide poplavljene ulice. 

Iz GSS-a navode da su odroni i bujice prema Doljanima, Sovićima i Risovcu.

Građani javljaju da Jablanica u kritičnom stanju, zbog poplava, bujica i odronila, te da put za Jablanicu nije prohodan.

Na snimcima s društvenih mreža vidi se stanje na putu Mostar - Jablanica.

Na magistralnom putu Konjic-Jablanica-Mostar, kao i na putevima: Jablanica-Prozor, Jablanica-Blidinje,  Busovača-Kiseljak, Kiseljak-Kreševo i na ulazu u Kiseljak (iz smjera Sarajeva) došlo je do brojnih odrona zemlje ili kamenja na kolovoz, bujičnih poplava i klizišta, zbog čega je saobraćaj obustavljen, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Kako javljaju čitaoci, put između Jablanice i Parka prirode Blidinje je potpuno obrušen što se vidi u videosnimku:

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...