VAHID HALILHODŽIĆ DUBOKO POTRESEN: "Moji Jablaničani kažu da ovo nikada nisu doživjeli"

Halilhodžić izražio je saučešće porodicama poginulih i pozvao nadležne institucije Bosne i Hercegovine da pomognu stanovništvu pogođenih područja.

  • Sport

  • Prije 2h  

  • 0

Vahid Halilhodžić  javio se uživo iz Francuske za N1 televiziju, nakon stravičnih poplava koje su pogodile njegovu rodnu Jablanicu i ostale dijelove Bosne i Hercegovine.

Legendarnog trenera uznemirile su jutros vijesti iz domovine BiH, koje su zatekle u na službenom putu u Francuskoj.

"Nalazim se na putu između Lillea i Pariza, u autu sam, i mogu Vam reći da sam jako uznemiren zbog situacije koja se dešava u mom kraju i okolini. Nisam mogao da dobijem svoje najbliže od jutros odmah i morila me nezvijesnostkazao je Halilhodžić, koji je kasnije uspio stupiti u kontakt sa najbližim.

"Čuo sam se sa svojim najbližim, zasad nemam loše vijesti za porodicu. Ono što sam čuo i vidio stravične su scene. To što sada gledamo, uvijek smo posmatrali u Aziji i Americi zbog vremenskih nepogoda, ali moji Jablaničani kažu da ovo nikada nisu doživjeli."

Dalje Vaha prepričava, kako informacije koje dobija sa terena od porodice, nisu nikako obećavajuće.

"Uspio sam da vidim nekoliko fotografija. Nestvarno je to tamo. Moji najbliži su rekli da su to fotografije apokalipse, ne mogu da vjeruju da priroda može biti tako okrutna. Čujem da ima mnogo materijalne šteta, ali ono što je strašno da ima mnogo nestalih i poginulih."

Halilhodžić dalje ističe kako će uplatiti određenu svotu novca za pomoć onima koji su pogođenim ovim poplavama i porodicama stradalih.

"Ako mogu sebi dopustiti da pozovem sve ljude dobre volje na području BiH i bivše države, da pomognemo svima koji su izgubili najmilije i pretrpjeli štete. Uplatiću malo veću sumu novca za sve koji su izgubili svoje najmilije u ovim strahovitim nepogodama, te onima koji su pretrpjeli velike materijalne štete."

Za kraj Vahid Halilhodžić izražio je saučešće porodicama poginulih i pozvao nadležne institucije Bosne i Hercegovine da pomognu stanovništvu pogođenih područja.

"Ja se nadam da će država Bosna i Hercegovine da iskaže veliku dozu solidarnosti. Ljudske živote nažalost više nećemo nikad moći vratiti, ali očekujem da će država iskazati solidarnost da se pomogne ljudima koji su ostali bez domova i doživjeli materijalnu štetu. Saučešće svim porodicama poginulih osoba", zaključio je Halilhodžić za N1.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...