SCHMIDTOVA PORUKA GRAĐANIMA: "Poštovani građani BiH, imajte na umu..."

Podsjetio je da uz podršku međunarodnih donatorskih partnera, Centralna izborna komisija (CIK) provodi pilot projekat korištenja novih tehnologija u cilju osiguranja integriteta izbora.

  • Politika

  • Prije 3h  

  • 1

Uoči sutrašnjih lokalnih izbora, visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt uputio je poruku svim biračima u našoj zemlji u kojoj je, između ostalog, naveo da se izmjene Izbornog zakona koje je uveo u martu, provode kako bi bolje bio zaštićen glas naroda.

"Sutra ne propustite priliku da se čuje i vaš glas tako što ćete glasati za svoje lokalne predstavnike. Lokalni izbori predstavljaju priliku da direktno utičete na odluke koje se tiču vašeg svakodnevnog života. Bilo da se radi o infrastrukturi ili politici zaštite okoliša, lokalnom planiranju ili poslovnim inicijativama, vaš glas može pomoći u oblikovanju budućnosti vaše zajednice. Vaše učešće doprinosi napretku, stabilnosti i boljem sutra. Vaš glas se računa i vaše mišljenje je bitno", poručio je Šmit.

Naveo je da je sada na Parlamentu da donese nova poboljšanja u cilju zaštite izbornog procesa.

Podsjetio je da uz podršku međunarodnih donatorskih partnera, Centralna izborna komisija (CIK) provodi pilot projekat korištenja novih tehnologija u cilju osiguranja integriteta izbora.

"Ova inicijativa je važan korak u jačanju povjerenja javnosti u izborni proces. Ona osigurava transparentnost i pravičnost, ponovno potvrđujući značaj svakog glasačkog listića", naveo je Šmit, te dodao:

"Poštovani građani BiH, imajte na umu da glasanje na izborima nije samo pravo – to je i odgovornost. Dajući svoj glas, vi pokazujete svoju posvećenost kreiranju bolje budućnosti vaše lokalne zajednice. Svaki glas jača temelje demokratije i postavlja kurs za napredak."

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...