LOVCI NA GLAVE LIDERA HEZBOLLAHA: Još jedan ubijen u napadu na Bejrut?

Nakon smrti lidera Hezbolaha Hasana Nasralaha, njegov rođak Hašim Safi ad-Din bio je glavni kandidat za njegovog nasljednika.

  • Svijet

  • Prije 3h  

  • 0

Visoki lider Hezbolaha, koji je bio označen kao potencijalni nasljednik svog rođaka Hasana Nasralaha, “nedostupan” je od trenutka kada su izraelske snage napale Liban u petak, izvjestio je libanski sigurnosni izvor za agenciju Reuters.

Nakon smrti lidera Hezbolaha Hasana Nasralaha, njegov rođak Hašim Safi ad-Din bio je glavni kandidat za njegovog nasljednika.

Međutim, izveštaji sugerišu da je on bio meta izraelskog napada u Bejrutu, i trenutno se ne zna da li je živ, prenosi Sky News.

Tri sigurnosna zvaničnika potvrdila su za Reuters da je on bio meta napada u predgrađima Bejruta.

Nasralahov rođak rođen je 1960. godine u južnolibanskom selu Deir Kanun En Nahr, blizu Tira, zajedno su studirali teologiju na dvije šiitske institucije – jednoj u Nadžafu u Iraku i drugoj u Komu u Iranu.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...