TEŠKA POVREDA FANTASTIČNOG DESNOG BEKA REALA IZ MADRIDA: "Potvrđena mi je ozbiljna..."

(...) povreda križnog ligamenta.

  • Sport

  • Prije 2h  Prije 2h

  • 0

Realov bek Dani Carvajal (32) potvrdio je na Instagramu crne slutnje nakon što je sinoć u drugoj minuti sudijske nadoknade derbija 9. kola La Lige protiv Villarreala (2:0) doživio tešku povredu koljena.

Defanzivac španske reprezentacije je oko 2 sata poslije ponoći objavio selfie iz vozila hitne pomoći koje ga je odvelo sa stadiona.

"Potvrđena mi je ozbiljna povreda križnog ligamenta. Moram ići na operaciju i neću igrati nekoliko mjeseci. Već se radujem početku oporavka i da se vratim kao zvijer. Hvala svima na porukama, osjećam se veoma voljenim", poručio je.

Iako je Carvajal pozitivan usprkos svemu, ova povreda u pravilu znači dugi izostanak s terena u trajanju od otprilike osam do deset mjeseci pa mu je sezona praktično gotova.

Za Real je ovo ogroman udarac jer je Carvajal nezamjenjiv na desnom boku, a jedina alternativa mu je Lucas Vazquez.

Real će, kako pišu španski mediji, sigurno morati reagovati u zimskom prijelaznom roku.

Carvajal je povrijedio koljeno kada je zakasnio na jednu loptu te je nezgodno udario napadača Villarreala Yeremija Pina.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...