ZBOG STRAVIČNIH GUBITAKA ŽIVOTA I POPLAVA: U Jablanici proglašena trodnevna žalost

6., 7. i 8. oktobra proglašavaju se Danima žalosti na području općine Jablanica.

  • Vijesti

  • Prije 3h  Prije 3h

  • 0

Zbog stradanja građana općine Jablanica u poplavama koje su, između ostalih, najviše pogodile ovu hercegovačku općinu načelnik Općine Jablanica Damir Šabanović donio je odluku o proglašenju dana žalosti u trajanju od tri dana, u nedjelju, ponedjeljak i utorak.

"Dani 6., 7. i 8. oktobra proglašavaju se Danima žalosti na području općine Jablanica povodom tragične smrti naših sugrađana u prirodnoj nesreći koja je zahvatila općinu Jablanica", stoji u odluci.

U skladu sa tim zastave će se spustiti na pola koplja na zgradi općine Jablanica, te zgradama javnih preduzeća i ustanovama kojima je osnivač općina Jablanica.

Neće se na javnim mjestima održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera, a fizičke i pravne osobe koje obavljaju ugostiteljsku djelatnost, te elektronski i drugi mediji sa područja općine Jablanica dužni su svoje poslovanje obavaljati primjereno u skladu sa Danima žalosti.

U općini Jablanica od ukupno do sada evidentiranih 18 žrtava stravičnih poplava koje su zadesile Bosnu i Hercegovinu stradalo je najviše, 13 osoba.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...