ZALUTALI PUTNIK: U Manchesteru ušao u pogrešan avion, uhapšen je

Policija je saopćila da se "muškarac ukrcao na let bez ispravne dokumentacije".

  • Šareni svijet

  • Prije 2h  

  • 0

U zračnoj luci Manchester odgođen je let nakon što se muškarac "pogrešno" ukrcao u avion, objavio je danas niskotarifni avioprijevoznik EasyJet.

BBC doznaje da je putnik iz zračne luke trebao letjeti drugim letom EasyJeta, ali je greškom ušao na let za Milano. Do incidenta je došlo u petak navečer.

Svi putnici su morali iskrcati se iz zrakoplova jer su obavljene dodatne sigurnosne provjere u skladu sa standardnom procedurom.

Policija je saopćila da se "muškarac ukrcao na let bez ispravne dokumentacije", te je uhapšen.

"Dodatne provjere"

U avioni nije pronađeno ništa sumnjivo i ništa ne sugerira da je incient povezan s terorizmom, objavila je policija. Glasnogovornik EasyJeta rekao je da je let bio "podvrgnut dodatnim sigurnosnim provjerama, u skladu s procedurama, zbog putnika koji se pogrešno ukrcao na let", prenosi Index.

"Sigurnost i zaštita su naš najveći prioritet i stoga radimo s našim partnerima u zračnoj luci Manchester kako bismo shvatili kako se uspio ukrcati na let", dodaju.

Glasnogovornik policije rekao je sinoć da je muškarac u svojim 20-ima uhapšen pod sumnjom da se "namjerno skrivao u avionu bez dozvole". Glasnogovornik EasyJeta rekao je da "nisu u mogućnosti dati dodatne detalje dok istraga traje".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...